You are currently viewing Den mørke side af romantiske komedier

Den mørke side af romantiske komedier

Romantiske komedier er muligvis den mest populære filmgenre i hele verden. De fleste af os her i den vestlige verden har startet med at se romantiske komedier helt fra vi var små af. Men hvis man var klar over hvor destruktiv en påvirkning som romantiske komedier kan have på den menneskelige psyke, især når det kommer til at bygge romantiske relationer senere hen i livet, ville man sandsynligvis tage mere afstand fra budskaberne i disse film og måske endda fravælge at se denne filmgenre. Derfor vil der i denne artikel gås i dybden med den mørke side af romantiske komedier, da denne filmgenre giver et yderst forskruet billede af hvad ”ægte” kærlighed består af i disse moderne tider.

Romantiske komedier  sælger drama   

Hvis vi ser på opbygningen af de fleste romantiske komediefilm herunder ”teenage flicks”, så har de næsten alle den samme opbygning. Filmen starter ud med en upopulær hovedperson som så gerne vil have den populære i skolen eller skolens Badboy. Typisk varierer filmgenren mellem disse to personligheder.   Hovedpersonen er kikset, men igennem  filmens forløb, vænner den Populære/Badboy sig til hovedpersonen, hvor hovedpersonen til sidst finder sammen med den populære/Badboy, da den pågældende pludselig ændrer meningen om hovedpersonen og kan nu se hvor god en ”fangst” hovedpersonen hele tiden har været.   Typisk bliver hovedpersonen behandlet rigtigt dårligt af den populære/badboy gennem det meste af filmen, hvor handlingen er fyldt med intriger og pinligheder.

De romantiske komedier lærer seerne, er at et ”godt” forhold består af store udsving af opture og nedture med masser af drama. Og når man er opvokset med disse ”romantiske” budskaber, så sætter de sig skam i ens sind på det ubevidste plan, hvor nogle bliver en ”slave” til denne ”programmering”. Mange af de personer som jeg kender der absolut elsker romantiske komedier, har ”sjovt” nok også været dem med mange usunde forhold i baggagen. Om dette har en sammenhæng er der endnu ikke bevis på endnu, men det er absolut værd at undersøge.

Sunde forhold er modsat af romantiske komedier

Sandheden er at sunde forhold ikke har de store dramatiske udsving. Typisk er det mere eller mindre en ret linje med kun små udsving. Eksempelvis hvis parret skal rejse sydpå, så svinger linjen op i den positive ende af skalaen. Men skulle deres kat på 19 år gå bort, ja så svinger det ned i den negative ende. Men disse udsving er til at overkomme og indeholder ikke den store drama. For de personer som har en usund holdning til forhold og derfor søger drama, vil de som regel betragte denne type forhold for at være ”kedelig”, da der ikke ”sker” nok (drama) i forholdet. Derfor går de typisk efter personlighedstyper som udstråler ”drama”. Dette er typisk en badboy, da man kan være sikker på at han ikke er ”samarbejdsvillig” og at forholdet nok skal få store udsving mellem ”glæde” og sorg. Dette valg af partner foregår på det ubevidste plan, da man ikke vil bevidst gå efter et forhold som nok skal ende galt.

Tag på romantiske adrenalin oplevelser fremfor at se komedier – reklame

I stedet for at spilde endnu en lørdag på sofaen sammen med kæresten mens i ser romantiske komedier på netflix, så er der bedre måder hvorpå at man kan skabe romantik i forholdet. Scoretips anbefaler at tage på romantiske oplevelser som også kan få jeres adrenalin til at pumpe, Scoretips anbefaler følgende “romantiske” adrenalin oplevelser fra Truestory som er solo faldskærmsudspring hos Dropzone samt  Tandemspring hos Nordjysk Faldskærmsklub. Dog kan et tandemspring i Viborg også anbefales. Ifølge scoretips er der intet som hurtigere kan få skub i adrenalinen end et faldskærmsudspring.  Det gode ved faldskærmsudspring er, at partneren vil associerer dette følelsesmæssige RUSH med sin kæreste, da det er en fælles oplevelse.

 

Skriv et svar